У першій хвилі запуску знищені 100% російських ракет — Ігнат

У першій хвилі запуску знищені 100% російських ракет — Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
У першій хвилі запуску було знищено 100% ворожих ракет, у другій – 15 із 17.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Атака була близько 22 години. 8 «Калібрів» було запущено з кораблів у Чорному морі, усі знищено. У зоні відповідальності Повітряного командування «Схід» відпрацювали на 100%. Вночі противник вже підняв літаки стратегічної авіації Ту-95МС і з району Каспію було здійснено 17 пусків крилатих ракет Х-101/Х-555, які були знищені. Не усі, на жаль, лише 15 ракет було знищено: 14 у зоні відповідальності Повітряного командування «Центр» та 1 ракета у зоні відповідальності Повітряного командування «Південь». Такий чином, маємо загалом 23 збиті крилаті ракети в ніч на 9 травня із 25 запущених», - повідомив Ігнат.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Він зазначив, що немає інформації про застосування балістичних ракет, а особливо щодо їх збиття.

Читайте також: На Київщині уламки російської ракети пошкодили приватний будинок

За його словами, балістичні ракети – це не лише «Кинджал», а й «Іскандер М» та інші, які є вкрай загрозливими для об’єктів критичної інфраструктури. На його думку, у західних партнерів на сьогодні є унікальна можливість випробувати своє озброєння на території України та продемонструвати, наскільки воно ефективне.

«Західні виробники матимуть безцінний досвід, бачитимуть, що це працює, наскільки ефективно це працює. Україна ж потребуватиме більше таких озброєнь. Будемо просити, щоб надавали нам більше, щоб повністю замінити застаріле радянське обладнання та техніку», - зазначив речник.

Читайте також: Уламки російської ракети впали на чотириповерхівку у Дніпрі, постраждала жінка

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 травня російські загарбники завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. За дві хвилі обстрілу України ворог здійснив пуски 25 крилатих ракет «Калібр» та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних сил ЗСУ у взаємодії із складовими Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-