росіяни вночі випустили по Україні 25 крилатих ракет - 23 з них знищила ППО

росіяни вночі випустили по Україні 25 крилатих ракет - 23 з них знищила ППО

Укрінформ
 У ніч на 9 травня російські війська здійснили пуски 25 крилатих ракет «Калібр» та Х-101/Х-555. 23 із них були знищені протиповітряною обороною України.

Про це в Телеграмі повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передає Укрінформ.

"Противник завдав удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. Близько 22:00 години 8-го травня ворог випустив вісім крилатих ракет «Калібр» із носіїв у Чорному морі, які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім – знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Схід»", - зазначив він.

Уже ближче до 04:00 ранку 9-го травня, за словами Залужного, загарбники здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95мс (район Каспію).

"Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Центр» знищено 14 крилатих ракет, ще одну – у зоні відповідальності повітряного командування «Південь». Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555", - додав він.

Читайте також: Атака на Київ: ППО знищила близько півтора десятка цілей - КМВА

Загалом, наголосив Залужний, за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет «Калібр» та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил Збройних Сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Генштабі ЗСУ зазначили, що Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-