Атака на Київ: ППО знищила близько півтора десятка цілей - КМВА

Атака на Київ: ППО знищила близько півтора десятка цілей - КМВА

Укрінформ
За попередньою інформацією, цієї ночі в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка ворожих повітряних цілей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі КМВА.

«П’ята повітряна атака по Києву з початку травня! З максимальною щільністю і потужністю нападу саме до 9 травня! Це прояв справжнього культу «Побєдобєсія» - з дня закінчення Другої світової війни створити собі сакральну дату і намагатися вбити цього дня якомога більше цивільного населення!», - написав керівник КМВА Сергій Попко.

За його даними, сьогоднішня нічна атака була скоєна з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря.

«Нагадаю, що напередодні рашисти навмисно задіяли рекордну кількість «Shahed» аби виявити і максимально виснажити ППО Києва. Але, як і на фронті, плани агресора провалилися. Випущені крилаті ракети, ймовірніше всього типу Х-101 (Х-555), не досягли своїх цілей. Протиповітряна оборона столиці знову спрацювала відмінно!», - наголосив Попко.

Читайте також: У столиці та на Київщині працює ППО

Він зазначив, що за попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка ворожих повітряних цілей.

«Влучань не допущено.Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків. Інформація оновлюється і уточнюється», - підсумував очільник КМВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-