рф не відмовилася від ідеї ракетного удару, у морі чотири носії з 32 «Калібрами» - Гуменюк

рф не відмовилася від ідеї ракетного удару, у морі чотири носії з 32 «Калібрами» - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
У Чорному морі продовжують чергування чотири російські ракетоносії з 32 “Калібрами” - це може свідчити про те, що ворог не відмовився від ідеї ракетного удару по Україні.

Про це заявила в ефірі телемарафону “Єдині новини” керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У Чорному морі перебувають 16 кораблів. Серед них продовжують чергування чотири ракетоносії. Загальний залп може досягати 32 “Калібрів”. Це говорить про те, що ворог не відмовився від ідеї ракетного удару”, - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що попередня атака характеризувалася активністю стратегічної авіації з використанням не дуже точних ракет Х-22. Вона була спрямована на виявлення та виснаження протиповітряної оборони, а пізніше ворог може застосувати високоточну зброю, до якої належать і ракети “Калібр”.

Читайте також: Загарбники розширюють тактику, випробовуючи українську ППО - Гуменюк

“Тому розслаблятися нам зараз не можна. Ми всі усвідомлюємо, що напередодні таких суттєвих подій, які всі очікують, треба бути дуже пильними, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, зважати на те, що ворог може повестися надзвичайно підступно”, - підкреслила Гуменюк.

Водночас вона додала, що росіяни неодноразово випробовували інакшу тактику, коли в значущі дати тримали всіх у напруженні, але не завдавали ударів. А пізніше, коли люди не очікували, масовано обстрілювали територію України.

Читайте також: Гуменюк припускає, що рф посилить атаки на мирне населення

“Треба бути свідомими і розуміти, що напруження будуть тримати. Відстежуємо обстановку. Робимо висновки. Дослухаємось до сигналів повітряних тривог”, - підсумувала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 7 травня вчинили обстріл Миколаївської області п’ятьма ракетами Х-22 з літаків стратегічної авіації Ту-22М3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-