Сили оборони на Таврійському напрямку за добу знищили більш як роту загарбників

Сили оборони на Таврійському напрямку за добу знищили більш як роту загарбників

Укрінформ
Сили оборони на Таврійському напрямку за добу знищили та пошкодили близько 30 одиниць озброєння та військової техніки ворога і 2 склади боєприпасів, втрати загарбників у живій силі становили більше роти.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Тарнавського, загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ.

Читайте також: російські спецслужби на 9 травня можуть готувати провокації - розвідка

"Протягом минулої доби ворог 17 разів атакував наші позиції. Успіху не мав, відійшов. Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для коригування вогню артилерії противник використовує БпЛА", - зазначив командувач ОСУВ.

За його словами, на Таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 403 обстріли.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 700 вогневих завдань. Йдеться про контрбатарейну боротьбу і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти", - поінформував Тарнавський.

Читайте також: На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог втратив більше роти — генерал Тарнавський

Він також зазначив, що знищено та пошкоджено 29 одиниць озброєння та військової техніки ворога. Це, зокрема, 3 танки, 2 БМП, 3 БТРи, самохідний важкий міномет 2С4 “Тюльпан”, реактивна система залпового вогню БМ-21 “Град”, 2 одиниці комплексів спостереження “Муром-М”, протитанковий ракетний комплекс “Штурм С”, БпЛА “Supercam”, БпЛА “Zala”, БпЛА “Елерон”, 2 БпЛА “Ланцет-3” та автомобільна техніка.

Крім того, знищено 2 склади боєприпасів російських загарбників.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 травня 2023 року ліквідували близько 194 тисяч 430 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-