На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог втратив більше роти — генерал Тарнавський

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог втратив більше роти — генерал Тарнавський

Укрінформ
За добу ворог дев'ять разів безуспішно атакував Авдіївський та Мар’їнський напрямки. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський.

«Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для нанесення ударів по позиціях наших військ. Протягом минулої ночі ворог дев'ять разів атакував наші позиції. Успіху не мав – відійшов», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог обстрілює позиції українських підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для коригування вогню артилерії противник використовує БпЛА.

Читайте також: На Бахмутському напрямку росія тримає 25,6 тисячі військових - Череватий

Загалом, на таврійському напрямку протягом ночі зафіксовано 162 обстріли, повідомив командувач.

Також, за словами Тарнавського, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневих завдання. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 1 травня 2023 року ліквідували близько 190 тисяч 960 російських загарбників, при цьому 450 осіб - за минулу добу. Також знищено 3700 ворожих танків (+1), бойових броньованих машин ‒ 7192 (+3), артилерійських систем – 2921 (+7), РСЗВ – 544 (+0), засобів ППО ‒ 295 (+0), літаків – 308 (+0), гелікоптерів – 294 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2476 (+1), крилатих ракет ‒ 932 (+0), кораблів / катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 5845 (+3), спеціальної техніки ‒ 359 (+2).

Фото: rfe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-