російські спецслужби на 9 травня можуть готувати провокації - розвідка

російські спецслужби на 9 травня можуть готувати провокації - розвідка

Укрінформ
Держава-агресор часто обирає символічні дати для вчинення провокацій, тому російські спецслужби можуть готувати їх 9 травня на території рф і білорусі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомляє в Телеграмі ГУР.

«Починаючи з 2014 року окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що і зараз ми з цим стикнемось. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня», - зазначив представник ГУР.

Водночас Юсов припустив, що росіяни можуть спрямувати провокації і проти білорусі: така російська «операція під фальшивим прапором» може мати на меті втягнути білоруську армію у війну проти України.

Читайте також: Загарбники намагаються взяти Бахмут під контроль до 9 травня - Маляр

«Ніхто ані в Україні, ані в решті світу в подібні вистави вже не повірить. Хоча це не означає, що провокацій не буде», - підкреслив представник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, шість російських регіонів, тимчасово окупований росіянами Крим і 21 місто скасували паради до Дня Перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-