У росії скасували низку урочистостей на 9 травня через страх на тлі війни - розвідка Британії

У росії скасували низку урочистостей на 9 травня через страх на тлі війни - розвідка Британії

Укрінформ
Шість російських регіонів, тимчасово окупований Крим і 21 місто скасували паради до Дня Перемоги 9 травня з міркувань безпеки.

Про це у Tвіттері повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на британську розвідку, передає Укрінформ.

"День Перемоги вшановує перемогу Радянського Союзу над нацистською Німеччиною. Його святкування в москві, швидше за все, відбудеться, але в менших масштабах. Прийом президента росії путіна після параду не відбудеться (востаннє відбувся у 2019 році)", - передає розвідка.

Зазначається, що одразу після скасування російських Міжнародних армійських ігор також відмінили традиційний марш "Безсмертного полку", під час якого росіяни несуть фотографії померлих ветеранів Другої світової війни.

Читайте також: У росії скасували ходу «Безсмертного полку» на 9 травня

"Вибір часу для удару БПЛА по кремлю за кілька днів до Дня Перемоги свідчить про зростаючу вразливість росії до таких атак і майже напевно підвищив відчуття загрози з боку російського керівництва у зв'язку з заходами, присвяченими Дню Перемоги", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на розрахунки російського керівництва, ймовірно, вплинув і потенціал протестів та невдоволення війною в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони Казахстану заявили, що проведення військового параду в країні на 9 травня цьогріч не планується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-