росіяни ведуть розвідувальну роботу по всій лінії фронту — Ігнат

росіяни ведуть розвідувальну роботу по всій лінії фронту — Ігнат

Відео
Укрінформ
Армія рф проводить розвідувальну роботу на різних напрямках по всій лінії фронту.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вчора... збито було Повітряними силами 5 БПЛА, один “Ланцет”... Сьогодні вже повідомили, що на Київщині збито безпілотник. Тобто ворог продовжує розвідувальну роботу на різних напрямках, по всій лінії фронту", - сказав Ігнат.

За його словами, минула ніч ознаменувалася потужною атакою літаків російської дальньої авіації Ту- 22 М3.

"Два з них були з аеродрому Енгельса і п'ять - із Шайківки. Саме там базуються ці бомбардувальники, заходили вони, запускали по території України ракети Х-22”, - повідомив речник, нагадавши, що такий тип ракет називають “убивця авіаносців”. 

За його словами, загарбники випустили шість таких ракет по території України, проте своїх цілей вони не досягли.

Читайте також: Повітряні сили підтвердили збиття «Кинджала» українською ППО

"Але ми знаємо, наскільки небезпечні вони, оскільки допустима похибка в цієї ракети 600 метрів”, - наголосив Ігнат.

За його словами, ворог застосовує дедалі більше ракет із залишків від радянських часів, ймовірно, не хоче використовувати високоточну зброю, "яка в нього в дефіциті", зокрема крилаті ракети “Калібр”, Х-101 тощо. 

“Так само можна віднести до озброєння ще з радянських часів авіаційні бомби, фугасні авіаційні бомби, але сьогодні вони стають КАБами - керованими авіаційними бомбами, які ворог, знову ж таки, застосовував цієї ночі — близько 7 КАБів прилетіло на східному напрямку та з півночі”, - поінформував Ігнат.

Як повідомлялося, Повітряні сили Збройних сил України в суботу, 6 травня, знищили чотири російські безпілотники оперативно-тактичного рівня й один ударний типу "Ланцет".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-