Резніков про реакцію росіян на нову зброю: Дуже добре вчаться

Резніков про реакцію росіян на нову зброю: Дуже добре вчаться

Відео
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що росіяни під час війни проти України "дуже добре вчаться".

Про це він сказав в інтерв'ю Дмитру Комарову, передає Укрінформ.

"Вони (росіяни) дуже добре вчаться. Коли ми HIMARS... коли ми влітку їх привезли... а це 80 км ураження... тобто влітку змінилася ситуація, тому що ми почали нищити їх командні пункти, пункти управління. Але тепер вони відвели всі свої пункти управління, всі свої склади, всю свою логістичну історію за 120 км, щоб ми не могли дотягнутися HIMARS. Чому ми переконуємо наших партнерів, що нам потрібен черговий транш зброї "більш довгої руки" хоча б 150 км. Ми й 300 просимо (ATACMS), але поки що партнери вагаються, тому що, на жаль, вони все ще продовжують думати, що кожного разу, коли вони дають зброю, це може підняти рівень ескалації", - наголосив глава Міноборони.

Читайте також: Резніков подякував Єврокомісії за рішення збільшити постачання боєприпасів

Резніков також зазначив, що щоразу потрібно переконувати партнерів, що Україна буде застосовувати надану зброю суто для "самозахисту, для самооборони". 

Також, за його словами, партнерам потрібно щоразу наголошувати, що Сили оборони будуть застосовувати зброю лише для деокупації територій України й не завдаватимуть ударів по території росії.

Нагадаємо: 5 травня ЄС остаточно схвалив виділення €1 мільярда на боєприпаси для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-