Бельгія готує новий пакет військової допомоги Україні

Бельгія готує новий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Бельгія перебуває в процесі підготовки нового пакету військової допомоги для України та вивчає механізми, які дозволять направити кошти від заморожених російських активів на підтримку України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте пресконференції у Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо з такими ж зусиллями і з тією ж увагою демонструвати нашу солідарність з Україною. Тепер наша черга допомогти Україні позбутися жорстокої та незаконної окупації, такої, якою і була окупація нашої країни у Другій світовій війні. Саме тому Бельгія перебуває в процесі підготовки нового пакету військової допомоги для України. І як ми знаємо, в цих військових пакетах часто існують практичні перешкоди, але я можу сказати впевнено, що в жодному бельгійському серці і в жодній бельгійській душі не живе жодного сумніву щодо продовження підтримки України», - сказав він.

Також глава бельгійського уряду нагадав, що у березні минулого року Бельгія заарештувала близько 200 мільйонів євро з доходів від російських активів, які заморожені в Бельгії. За його словами, ці кошти використовуються виключно для допомоги українській армії та для підтримки українських біженців у Бельгії.

«І я переконаний, що ми можемо піти далі в цій сфері. Не лише забираючи відсотки, але й дивлячись на повні доходи від самих російських активів. "З початку війни бельгійські служби заморозили понад 58 млрд євро російських активів російського центрального банку. Зараз ми розглядаємо, як ми можемо повною мірою використати доходи від цих російських активів для підтримки України у військових діях, а також для підтримки відновлення України», - зауважив Кроо.

Читайте також: Україна, Бельгія і Нідерланди підписали спільну декларацію

Він запевнив, що Бельгія готова взяти на себе провідну роль у цьому і робитиме це разом з Європейською Комісією.

«Я хочу зауважити, що з самого початку цієї війни ми розглядаємо як розумно і ефективно впливати на росію - через використання російських грошей для відновлення країни, яку вона руйнує. І це має цілковитий сенс. Це має сенс з економічної точки зору, а ще більше - з моральної», - додав прем’єр-міністр Бельгії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з офіційним візитом у Нідерландах.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-