Зеленський розраховує, що результати саміту у Фінляндії допоможуть посилитися на полі бою

Зеленський розраховує, що результати саміту у Фінляндії допоможуть посилитися на полі бою

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що саміт Україна – Північна Європа, який проходить у середу у Фінляндії, сприятиме посиленню безпеки в регіоні та спроможностей української армії на полі бою.

Про це він заявив під час спільної пресконференції із Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо у Гельсінкі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас сьогодні буде потужний саміт. Він дуже важливий. Це посилення безпеки у регіоні, безпеки на нашій території і посилення наших можливостей, щоб захистити себе, посилення нас на полі бою», - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент Фінляндії пояснив, чому поки не можуть передати Україні винищувачі Hornet

Він також подякував Фінляндії за оголошення 15-го пакета допомоги Україні, який «абсолютно необхідний для виживання нашої країни», і закликав розпочати підготовку наступного, 16-го пакета.

Президент пояснив, що йдеться не про кількість зброї, а про збережені життя.

«Тому я тут, щоб дружні країни підтримали нас ще потужніше, щоб у нас була можливість мати успіх у наших відповідних абсолютно справедливих діях з деокупації суто української території», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Президент Фінляндії анонсував новий пакет військової допомоги Україні

Глава держави також наголосив, що потрібно більше докладати зусиль для тиску на агресора.

«Що більше це робитимемо, то швидше ця агресія завершиться. Сподіваюся щиро, що цей рік буде для нас рішучим - для Європи, для всієї України. Сподіваюся на нашу перемогу», - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу прибув із візитом до Фінляндії, де візьме участь у саміті Україна – Північна Європа.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-