Ігнат: росія не застосовує у війні в Україні розрекламовані Су-57 та Су-75

Ігнат: росія не застосовує у війні в Україні розрекламовані Су-57 та Су-75

Укрінформ
Повітряні сили України не зафіксували факти застосування російських літаків Су-57 та Су-75 у повітряному просторі України.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«У них є літак Су-57, який вони показували на виставках часто, є літак також Су-75. Той з двома двигунами, той з одним. Це такі «суперлітаки», як вони називають, шостого покоління, про які не раз писали їхні пабліки, що вони на фронті показали, десь кидали ракети. Повітряними силами України не зафіксовано фактів застосування цих літаків у повітряній агресії проти України», - повідомив Ігнат, додавши, що не можна виключити, що ворог дистанційно застосовував їх.

За словами речника, рф має достатньо інших літаків та гелікоптерів, які найчастіше застосовуються на лінії бойового зіткнення. Також Ігнат зазначив, що росія любить вихвалятися танками та літаками на парадах, однак у світовій практиці акцент робиться на інших технологіях, ніж рекламує росія.

Читайте також: росія щодня випускає по Україні майже 20 керованих авіабомб – Ігнат

Зокрема, повітряні сили всіх країн світу не роблять ставку на те, що демонструє росія на аваіашоу – виконанні різних маневрів літака, адже на сьогодні це не відіграє великої ролі в бою. Зокрема, США, які є одним із провідних виробників бойової авіації F-35, F-22 роблять ставку на нові технології «хто кого раніше побачить, застосує озброєння і першим знищить ворога».

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ігнат заявив, що армія рф використовує всі летовища та військові бази в Криму для застосування російської авіації та прикриття нею свого чорноморського угрупування. російська авіація завдає ударів керованими авіабомбами і керованими авіаційними ракетами з території ТОТ Криму по підконтрольній Україні території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-