Швейцарія не дозволить реекспорт зброї в Україну, доки парламент не змінить закон - постпред при ООН

Швейцарія не дозволить реекспорт зброї в Україну, доки парламент не змінить закон - постпред при ООН

Укрінформ
Швейцарія надає значну гуманітарну допомогу Україні, приймає біженців, засуджує розв’язану росією війну, але не може дати дозвіл на реекспорт своєї зброї з інших країн, бо це заборонено законом.

Про це заявила на пресбрифінгу в Нью-Йорку постійна представниця Швейцарії при ООН Паскаль Берісвіл, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо ймовірності реекспорту зброї та військової техніки до нашої країни.

«На цей час у нас є закон про експлуатацію зброї та збройових матеріалів, і без порушення цього закону реекспорт неможливий, доки парламент не змінить цю ситуацію», – сказала вона, зауваживши, що йдеться про боєприпаси, «яких вистачить ненадовго».

Водночас Берісвіл зазначила, що Швейцарія може робити й «інші внески», зокрема щодо Чорноморської ініціативи, яка «кілька разів обговорювалася в Женеві».

Читайте також: Швейцарія допомагатиме Україні, але поки не військово – президент

«Але знову ж таки, я хотіла б підкреслити, що ми гранично чіткі, коли доходить до позицій, засудження, а також до дуже практичної підтримки, яку ми надаємо людям з України», – наголосила постійна представниця Швейцарії при ООН.

Як повідомлялося, у травні в Раді Безпеки ООН вперше в історії головує Швейцарія, яка змінила в цій процедурі росію. У червні головування перейде до ОАЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-