У серпні Україна почне отримувати боєприпаси до установок Gepard - Шольц

У серпні Україна почне отримувати боєприпаси до установок Gepard - Шольц

Укрінформ
Україна може із серпня розраховувати на отримання боєприпасів для самохідних зенітних установок Gepard, переданих Німеччиною.

Як передає Укрінформ із посиланням на DW, про це канцлер ФРН Олаф Шольц заявив під час діалогу з громадянами у місті Бендорф.

За його словами, зараз налаштовується виробництво, але це займе певний час. 

При цьому Шольц наголосив, що Україна не може використовувати зброю, яку постачає Німеччина, для обстрілів російської території.

«Цих правил дотримуються й інші західні держави, які постачають Україні зброю для протидії російському нападу, пояснив канцлер і додав, що за усієї необхідної допомоги має бути зроблено все, щоб запобігти війні між росією та НАТО», - йдеться в повідомленні. 

DW нагадує, що згідно зі списком переданих Україні озброєнь, який регулярно оновлюється на сайті німецького уряду, ФРН передала Україні 34 установки Gepard із шістьма тисячами боєприпасів і планує надати ще три установки та 300 тисяч набоїв.  

Читайте також: Україна найбільше потребує наземних систем ППО – глава Пентагону

Як повідомлялося, найбільший німецький виробник боєприпасів Rheinmetall AG заявив про готовність суттєво збільшити випуск боєприпасів, якщо на це буде політична воля керівництва ФРН.

Наприкінці квітня  Німеччина запропонувала виробити для української армії 250 тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це чверть від загального обсягу боєприпасів, які Євросоюз планує виготовити для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-