Україна найбільше потребує наземних систем ППО – глава Пентагону

Україна найбільше потребує наземних систем ППО – глава Пентагону

Укрінформ
Найбільша потреба для Збройних сил України на нинішньому етапі полягає в забезпеченні їх наземними системами протиповітряної оборони.

Таке переконання висловив у п’ятницю за результатами 11-го «Рамштайну» міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз ми всі вважаємо, що Україна найбільше потребує наземних систем протиповітряної оборони. Саме це дозволило їм завадити російським ВПС створити суттєвий вплив у цій боротьбі», - зауважив Остін у відповідь на запитання, чи обговорювалися на засіданні «Рамштайну» поставки винищувачів в Україну, і як це могли б допомогти ЗСУ.

Читайте також: Україна досягла прогресу в нарощуванні своїх сил перед контрнаступом – Остін

Він підкреслив необхідність забезпечити здатність України захистити свою інфраструктуру й цивільних громадян від ударів російських ракет та дронів-камікадзе, а також захистити війська, які виконують маневри.

«Тому ми продовжуємо взаємодіяти з нашими партнерами та союзниками та наголошуємо, що нам потрібно зробити все можливе, аби Україна мала адекватний наземний потенціал протиповітряної оборони», - зауважив Остін.

Він позитивно оцінив роботу, яка вже була виконана колективними зусиллями, та висловив упевненість, що можна зробити ще більше.

Читайте також: Країни формату «Рамштайн» надали Україні понад 230 танків – Остін

«Я прошу їх (союзників і партнерів – ред.) зробити більше, і я вірю, що вони відгукнуться», - зауважив міністр оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що передана система протиракетної оборони Patriot вже несе бойове чергування на одному із напрямків в Україні. Крім того, на озброєння надійшли й інші системи, такі як NASAMS, IRIS-T, SAMP/T, Crotale, Gepard.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-