Поблизу окупованої Запорізької АЕС вибухнула міна — МАГАТЕ

Поблизу окупованої Запорізької АЕС вибухнула міна — МАГАТЕ

Укрінформ
Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), які присутні на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції, повідомили, що неподалік ЗАЕС вибухнула міна.

Про це повідомив очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі, передає Укрінформ.

«Експерти МАГАТЕ, присутні на українській ЗАЕС, цього тижня знову були змушені сховатися після попереджень про ракетний напад, при цьому вдалині було чутно звуки безперервного обстрілу, оскільки в регіоні тривають військові дії. Крім того, одна міна вибухнула поблизу об'єкта», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: росатом перевів на контракт 3 000 співробітників ЗАЕС, частині відмовили у доступі - Гроссі

Гроссі наголосив, що збільшення військової присутності та активності в регіоні ще раз підкреслює важливість і терміновість узгодження захисту електростанції.

За словами експертів МАГАТЕ, на Запорізькій АЕС продовжує працювати лише одна активна лінія електропередач для зовнішнього живлення. Резервна лінія електропередач, яка була пошкоджена 1 березня, залишається відключеною. 

Читайте також: росіяни будують на реакторних блоках ЗАЕС оборонні споруди - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні за підсумками розмови з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, що присутність росії на території Запорізької атомної електростанції створює загрозу радіаційної катастрофи на кшталт Чорнобильської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-