Ворог влучив в об’єкт електрогенерації на Донеччині

Ворог влучив в об’єкт електрогенерації на Донеччині

Укрінформ
Через масований обстріл Донецької області є влучання в один з об’єктів генерації електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«Під час масованого обстрілу, який росія здійснила 28 квітня, було зафіксовано влучання в один з об’єктів генерації електроенергії у Донецькій області. Ворог здійснив артилерійський обстріл, внаслідок якого було частково пошкоджено обладнання. Під час обстрілу працівники цього об’єкта не постраждали», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інші об’єкти генерації України під час обстрілу 28 квітня не були пошкоджені. Об'єднана енергетична система працює стабільно, з профіцитом потужності.

Читайте також: Уряд спростив процедуру доступу до інфраструктури обʼєктів електроенергетики

Як повідомлялося, починаючи з 10 жовтня 2022 року держава-терорист завдає масованих ракетно-дронових ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України. За цей період були уражені 24 об’єкти генерації (теплові електростанції, теплоелектроцентралі, гідро- та гідроакумулюючі станції), близько половини підстанцій системи передачі, 43% магістральних мереж. У більшість об’єктів влучали по декілька разів.

Читайте також: Україна та США працюють над спільною програмою у сфері енергетики

За оцінками дослідження Світового банку, станом на лютий 2023 року збитки, завдані енергосистемі України, сягають 11 млрд доларів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-