кремль планує запровадити особливі вимоги для українців, які отримали паспорт рф

кремль планує запровадити особливі вимоги для українців, які отримали паспорт рф

Укрінформ
росія планує запровадити особливі вимоги для українців, які отримали російське громадянство на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

"Мінреінтеграції неодноразово закликало жителів утримуватись від отримання російського паспорта. Держава-агресор збирається прийняти законопроєкт, згідно з яким запроваджуються особливі вимоги для українців, котрі отримали російське громадянство", - йдеться у повідомленні. 

Якщо житель ТОТ отримав російський паспорт, то за певних обставин цей паспорт можуть скасувати, зокрема якщо особа вчиняє дії, які повʼязані з українським громадянством.

Читайте також: росія роздає свої паспорти на окупованих територіях, щоб показати вторгнення як успіхрозвідка Британії

"Тобто, пастка полягає у тому, що людина на тимчасово окупованій території із російським паспортом постійно перебуватиме у підвішеному стані", - зауважили у Мінреінтеграції. 

Мінреінтеграції вкотре закликали українців на ТОТ не брати російські паспорти та не співпрацювати з ворогом. Також у міністерстві радять залишити захоплені території до моменту їх звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, на захопленій ворогом території Херсонської області місцевих жителів змушують брати російські паспорти, погрожуючи тим, що з травня їм відмовлятимуть у наданні медичних послуг та у перетині російських блокпостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-