На Херсонщині загарбники погрожують залишити без медпослуг людей, які не отримали паспортів рф

На Херсонщині загарбники погрожують залишити без медпослуг людей, які не отримали паспортів рф

Укрінформ
На захопленій ворогом території Херсонщини місцевих мешканців змушують брати російські паспорти, погрожуючи тим, що з травня їм відмовлятимуть у наданні медичних послуг та у перетині російських блокпостів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Нам відомо, що росіяни посилюють роботу з примусової паспортизації жителів лівобережжя Херсонщини, що також є воєнним злочином, з травня людей, які не мають паспортів російської федерації, планують обмежити в правах, їх не пропускатимуть на російських блокпостах, і відмовлятимуть в обслуговуванні у лікарнях тощо», - каже начальник ОВА.

Він підкреслив, що викрадення, мародерство, незаконне ув’язнення цивільних, катування, вбивства – це жахлива реальність для жителів тимчасово окупованих територій області. Непоодинокі випадки, коли місцевих мешканців кидали «на підвал» тільки за те, що вони комусь не сподобалися.

Читайте також: росія роздає свої паспорти на окупованих територіях, щоб показати вторгнення як успіх – розвідка Британії

Прокудін також зазначив, що на захопленій росіянами території деякі ворожі підрозділи проходять ротацію, але загальна чисельність їх особового складу залишається такою, як була.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-