У Британії пройшли підготовку вже 14 тисяч українських військових

У Британії пройшли підготовку вже 14 тисяч українських військових

Укрінформ
14 тисяч українських військових повернулися захищати Батьківщину після навчання у Великій Британії.

Про це повідомив заступник Державного секретаря парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у справах оборони, ветеранів і сімей військовослужбовців Ендрю Меррісон, відповідаючи на запитання щодо України в Палаті громад, передає Укрінформ.

«Загалом 14 тисяч українських новобранців повернулися з Великої Британії, щоб захищати свою Батьківщину… В усіх аспектах висока якість підготовки українських солдатів, яку забезпечують збройні сили Великої Британії та їхні колеги з дев’яти інших країн, довела ефективність у битві проти російських військ», - йдеться у відповіді Меррісона.

За його словами, Велика Британія розширить навчання відповідно до вимог України, у тому числі для пілотів, моряків і морської піхоти. Очікується, що цього року кількість новобранців, які пройшли навчання, досягне 20 тисяч осіб.

Меррісон додав, що Міжнародний фонд для України, створення якого ініціювала Британія, вже зібрав 520 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також: Інструктори з Норвегії навчають українських новобранців захоплювати окопи

«Велика Британія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, і витратить ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів на військову підтримку України цьогоріч», – запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що понад 16 тисяч українських військових уже пройшли навчання в межах тренувальної місії ЄС.

Фото: АрміяІнформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-