Резніков упевнений, що Україна отримає літаки від союзників: Ми доб'ємо це питання

Резніков упевнений, що Україна отримає літаки від союзників: Ми доб'ємо це питання

Укрінформ
Україна в майбутньому отримає від союзників авіацію. Але для початку партнери мають зробити підрахунки та вирішити, хто скільки літаків готовий передати, після чого рішення щодо передачі ухвалять.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Зараз ключове наше завдання з партнерами - це забезпечення нас запчастинами, обслуговуванням, ремонтом та боєприпасами до тих систем, які ми отримали: від снайперської гвинтівки до "Хаймарсу" та танка. Щодо літаків, я впевнений, ми доб'ємо це питання", - стверджує Резніков.

На питання, чи може це відбутися в цьому році міністр відповів, що тут відіграє роль фактор практичності.

Читайте також: Дипломатичний шлях закінчення війни можливий, але малоймовірний - Резніков

"Це той фактор, про який я говорив - практичність. Літаки - це найдорожче. Відповідно, дати літаки, потім їх обслуговувати, плюс ракети та бомби до них - це дуже дорого. Тому, ухвалюючи рішення, треба розуміти, а чи всі готові під цим підписатися. Ось під танками підписалися, і бачимо: хтось чотири дає, хтось шість… Не двісті, не триста", - пояснив Резніков.

Глава Міноборони зазначив, що ключовий гравець - це США, а "вони дуже прагматичні та рахують гроші".

"І це нормально, це життєздатно. Тому що у нас є партнери, які нам щось дали, а потім кажуть: обслуговувати далі вас ми не можемо, у нас немає ресурсу, якщо хочете - купуйте. Теж начебто справедливо… І з літаками те саме. Коли буде підраховано, хто скільки готовий дати та підтримувати на належному рівні - тоді рішення буде ухвалено", - підсумував Резніков.

Читайте також: F-16 для України стане інвестицією десятиліття у безпеку Європи – Кулеба

Як повідомлялося, Резніков на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом висловив сподівання на пришвидшення політичних рішень щодо інтеграції України в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-