F-16 для України стане інвестицією десятиліття у безпеку Європи – Кулеба

F-16 для України стане інвестицією десятиліття у безпеку Європи – Кулеба

Укрінформ
Надання Україні сучасної бойової авіації стане найкращою інвестицією у довгострокову безпеку Європейського континенту і має бути ухвалене якнайшвидше.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС.

“Немає жодних раціональних аргументів, чому Україна не може отримати сучасні бойові літаки західного типу, і я переконаний, що це рішення буде ухвалене. Україна є захисником Європи. Надання Україні літаків F-16 стане найкращою інвестицією цього десятиліття у безпеку Європейського континенту”, - наголосив Кулеба.

Міністр висловив переконання, що країни ЄС здатні відіграти провідну роль в ухваленні рішення про надання Україні сучасної бойової авіації та продемонструвати таким чином своє стратегічне лідерство.

“Необхідно якнайшвидше розпочати навчання українських пілотів на літаках західного типу, аби на момент їхнього надання ми одразу могли їх застосовувати. Це рятуватиме життя наших солдатів та цивільних і гарантуватиме перевагу України над ворогом в повітрі”, - зауважив міністр.

Міністр окремо наголосив, що надання Україні F-16 та інтеграція протиповітряної та протиракетної оборони України та сусідніх країн ЄС завершить формування інфраструктури мирного європейського неба.

Читайте також: Кулеба закликав ЄC пришвидшити постачання Україні зброї та боєприпасів

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн ЄС, які зустрічаються 24 квітня у Люксембурзі, шукають компроміс щодо порядку спільного замовлення боєприпасів для України на підприємствах оборонної промисловості.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-