Сили оборони за добу відбили 43 атаки росіян на трьох напрямках

Сили оборони за добу відбили 43 атаки росіян на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 43 атаки російської армії на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом доби було відбито 43 атаки противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку”, - ідеться в повідомленні.

В Генштабі підкреслюють, що російська федерація продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, завдає ударів, здійснює обстріли не лише по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Агресор протягом доби завдав три ракетних, 31 авіаційний удар та здійснив близько 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Загрози повторного наступу росіян із білорусі зараз немає - Буданов

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Агресор протягом доби здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Медведівка, Галаганівка, Леонівка, Буда-Вороб'ївська, Грем'яч Чернігівської області; Зноб-Трубчевська, Чернацького, Середина-Буди, Бачівська, Сидорівки, Шпилю та Миколаївки Сумської області, а також Гур'євого Козачка, Глибокого, Олійникового та Зеленого на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Терни, Торське, Діброва, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом доби, загарбник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Диліївка, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: У Бахмуті тривають важкі бої на коротких дистанціях - британська розвідка

На Авдіївському напрямку агресор вів наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Також ворог здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби українськими захисниками були відбиті числені атаки противника в районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом поточної доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Богоявленка, Новоукраїнка, Шахтарське, Пречистівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Разом з тим, протягом доби, здійснив обстріли понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Токарівка, Антонівка, Білозерка, Берегове Херсонської області та Херсон.

Читайте також: Ознак підготовки наступу росіян під Вугледаром не спостерігається – Сили оборони

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників. Також збито ворожий розвідувальний безпілотний літальний апарат типу Supercam.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 26 квітня 2023 року ліквідували близько 188 тисяч 410 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 640 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-