Загрози повторного наступу росіян із білорусі зараз немає - Буданов

Загрози повторного наступу росіян із білорусі зараз немає - Буданов

Укрінформ
Загрози повторного наступу російських військ з боку білорусі зараз не спостерігається.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав в інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

“Ні, станом на зараз жодних загроз з того напрямку не існує”, - заявив Буданов.

За його словами, росія використовує білорусь лише для підготовки своїх мобілізованих.

“І для певного політичного тиску на західні країни і так далі. А з військової точки зору це полігон. Оскільки російські полігони не дозволяють ту кількість військ, що є, одночасно тренувати”, - зазначив глава ГУР.

Відповідаючи на запитання, чи заважають очікування і надмірна увага до того, коли почнеться наступальна операції України, самій її підготовці, він висловив думку, що певною мірою це ускладнює ситуацію.

Читайте також: Штати й НАТО поки не бачили ознак переміщення ядерної зброї з росії в білорусь

“Але це ж має і зворотний бік. Як накручують наше суспільство – ось скоро підемо в атаку, всіх звільнимо, все звільнимо, знищимо ворогів і так далі, так само це впливає і на противника. Їхня маса теж усе це дивиться. Ви ж подивіться, що в них у цих їхніх дурнуватих пабліках робиться – у них страх, вони бояться. Тобто тут є як плюси, так і мінуси”, - заявив керівник ГУР.

Буданов сказав, що Україна підходить до знакової битви для своєї новітньої історії. “Це факт, усі це розуміють. Коли вона почнеться, це є таємницею. Але всі розуміють, що ми до цього наближаємось”, - зазначив він.

Читайте також: росіяни майже всюди перейшли у позиційну оборону, загрози захоплення Вугледара немає - Буданов

Як повідомлялося, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що ситуація на кордоні з білоруссю контрольована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-