Італія хоче прийняти конференцію з відновлення України у 2025 році - Мелоні

Італія хоче прийняти конференцію з відновлення України у 2025 році - Мелоні

Укрінформ
Італія хоче прийняти конференцію з питань відновлення України у 2025 році та готова відновити роботу свого кредитного агентства в Україні в рамках міжнародної фінансової підтримки.

Про це заявила голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджа Мелоні на двосторонній конференції з питань відновлення України в Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Італія у 2025 році хоче прийняти на своїй території велику конференцію з відновлення України. Я дуже рада заявити про це і хочу надати новий імпульс процесу відбудови зруйнованого, починаючи з енергетичних структур», - сказала вона.

Мелоні підкреслила, що росія зруйнувала стратегічну інфраструктуру цивільного населення, щоб поставити його на коліна.

Читайте також: Мелоні: Вкладати кошти в Україну сьогодні – це не ризик, а інвестиція

Очільниця уряду зауважила, що із сьогоднішнього дня Італія має працювати для того, щоб відновити об’єкти інфраструктури, які були зруйновані: вулиці, мости, школі, медзаклади. У цьому контексті Мелоні повідомила, що експортно-кредитне агентство SACE, яке контролює Міністерство економіки та фінансів Італії, готове знову функціонувати в Україні в рамках міжнародної фінансової підтримки, у тому числі задля стратегічних проєктів в енергетичній галузі, і готове знову відновити проєкти, які було припинено у 2022 році через війну.

Мелоні також закликала приватний сектор Італії підтримувати економічне відновлення України.

Читайте також: Глава МЗС закликав італійський бізнес не чекати на завершення війни для інвестицій в Україну

Як повідомляв Укрінформ, конференція з питань відновлення України-2023 відбудеться у Лондоні в червні. Вона буде зосереджена на мобілізації міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України та подальшого процесу відновлення від наслідків війни, зокрема шляхом екстреної допомоги для негайних потреб та фінансування участі приватного сектору в процесі відновлення.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль перебуває у середу, 26 квітня, в Італії для участі у двосторонній конференції з питань відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-