Естонія підготувала тисячу українських військових

Естонія підготувала тисячу українських військових

Укрінформ
Інструктори Сил оборони Естонії після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну навчили не менше тисячі українських військовослужбовців. 

 Як повідомляє Укрінформ, про це пише національний мовник ERR.

«На території Естонії пройшла підготовку тисяча українських солдатів. Все навчання було організовано у чотирьох групах. Сили оборони у співпраці з Кайтселійтом (добровольчі сили самооборони - ред.) зробили основний внесок у перші дві, а саме індивідуальну та професійну підготовку», - розповів заступник начальника Генштабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла.

За його словами, відгуки про результати навчання позитивні. Вендла також додав, що в Естонії готують і снайперів.

Керівник департаменту з підготовки генерального штабу естонської армії полковник Віктор Кальницький розповів, що загалом програма включає підготовку за чотирма напрямками: індивідуальна, спеціалізована підготовка, робота групами та підготовка командної ланки. Естонські інструктори залучені у перших двох. «Наприклад, ми навчали медиків, також навчали українців використовувати гармати FH-70», – розповів Кальницький. При цьому підготовлені українські артилеристи вже на передовій і, за відгуками, працюють успішно та професійно.

Читайте також: Естонія стала першою державою, яка почала практичне відновлення України - Зеленський

Кальницький додав, що навчання для українських військових не зашкодили плановій підготовці естонських збройних сил. Крім того, досвід з цих програм проаналізують і застосують для покращення підготовки естонських військових.

Полковник Кальницький також нагадав, що Естонія навчала українських військових і до початку повномасштабної агресії росії в Україні: Академія Сил оборони проводила курси англійської мови, готувала медиків, крім того, українські офіцери навчалися у Балтійському коледжі оборони.

Навчання українців фінансують частково з бюджету Естонії, частково - коштами ЄС.

Читайте також: Міністерства оборони України й Естонії уклали меморандум про співпрацю

Як повідомляв Укрінформ минулого тижня, міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце заявила, що ця балтійська країна продовжить навчання українських військових, при цьому збирається підготувати вдвічі більше спеціалістів порівняно з 2022 роком, що становитиме близько трьох тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-