Сили оборони: ворог збільшив артобстріли ЗСУ на Таврійському напрямку - 500 разів за два дні

Сили оборони: ворог збільшив артобстріли ЗСУ на Таврійському напрямку - 500 разів за два дні

Укрінформ
Війська рф знову почали нарощувати свою артилерійську складову: обстрілюють позиції ЗСУ на Таврійському напрямку з тією ж інтенсивністю, як це було у лютому.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, передає Укрінформ з посиланням на АрміяINFORM.

Він повідомив, що "лише за вчора та сьогодні ворог майже 500 разів обстріляв наші позиції з різних артилерійських систем. Щодо штурмових дій, розповів Дмитрашківський, то ворог 22 рази штурмував позиції наших військ. Це відбувалося у районі Мар’їнки, яку ворог не полишає спроб захопити, аби блокувати Авдіївку.

Відео: телемарафон "Єдині новини"

Також начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що вчора ворог дещо змінив свою тактику. Так, намагаючись показати свою перевагу в повітрі, противник збільшив кількість завдавання авіаційних ударів, причому, перейшовши до тактики групових авіаударів. Тобто, два літаки відволікали українську ППО, а третій — завдавав ударів.

Через покращення погодних умов учора росіяни удвічі збільшили кількість застосування безпілотних літальних апаратів. Йдеться насамперед про розвідувальні БПЛА, сказав він.

Читайте також: Сирський назвав п’ять причин для утримання Бахмута

Також вчора вперше спостерігалася зміна застосування ворогом дронів-камікадзе. "Вчора вдень вони спочатку застосували "Шахеди", які були вдало збиті, але після "Шахедів" з’явилися "Ланцети". Це мало на меті також виявлення наших точок протиповітряної оборони", — сказав речник.

За його словами, попри нещодавню інформацію про прибуття в район Авдіївки нової танкової бригади окупаційної армії, наразі вона ніяк себе не проявила, і для атак на наші позиції ворог четверту добу поспіль використовує виключно піхоту. Можливо, припускає Дмитрашківський, це пов’язано з тим, що противник не стільки збирається застосовувати цю техніку, скільки продемонструвати ефект її присутності.

На Вугледарському напрямку у полі зору знову з’явилася розбита ворожа 155-та бригада морської піхоти. Втім, малоймовірно, що вона могла повноцінно відновити боєздатність у такі стислі терміни.

Читайте також: Ворог збільшив застосування керованих авіабомб, бо має перевагу в авіації - Наєв

"От що у росіян добре виходить на цьому напрямку — так це застосовувати авіацію по житловій забудові. Так, вчора ворог завдав удару по житловому будинку у Вугледарі", — додав Дмитрашківський.

Як повідомлялося, у розвідці повідомили, що росіяни на території України перейшли в позиційну оборону, і єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби наступу, – це Бахмут, а також спроба охопити з півночі Авдіївку та локальні бойові дії в Мар'їнці.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-