Ворог збільшив застосування керованих авіабомб, бо має перевагу в авіації - Наєв

Ворог збільшив застосування керованих авіабомб, бо має перевагу в авіації - Наєв

Укрінформ
Війська рф збільшили кількість застосувань на війні з Україною керованих авіаційних бомб – це модернізовані радянські фугасні авіабомби (ФАБ).

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю Укрінформу.

Наєв підкреслив, що "в умовах міжнародних санкцій росія значно обмежена у виробництві нового озброєння, потребує додаткового часу і ресурсів для налагодження імпортозаміщення дефіцитної елементної бази. Однак противник адаптується під умови існуючих реалій та намагається використовувати запаси радянських часів".

Читайте також: У білорусі та двох прикордонних областях рф ворог зосередив близько 17 тисяч військових – Наєв

За його словами, "збільшилась кількість застосувань ворогом керованих авіаційних бомб – модернізованих радянських ФАБ. Це яскравий приклад того, як противник використовує перевагу в авіації, адже застосовує ці бомби без входження в зону дій нашого ППО. Крім цього, дії бомбардувальної авіації прикривають винищувачі типу Су-30 та Су-35, бортове озброєння яких дозволяє виявляти та знищувати наші літаки-перехоплювачі ще до наближення на відстань пуску ракет "повітря-повітря".

Крім того, за останні шість місяців росіяни поновили застосування зенітних керованих ракет ЗРК С-300 по наземних об’єктах. На думку Наєва, "постачання від країн-партнерів сучасних літаків змінить ситуацію".

Читайте також: Patriot може збивати ракети С-300, але раціональніше нищити ці ЗРК на землі - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що для протидії російській авіації, яка скидає модернізовані фугасні авіабомби поза зоною ураження української ППО, потрібні літаки F-16, а також комплекси Patriot і SAMP/T.

За його словами, російські загарбники застосовують керовані авіабомби по всій лінії фронту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-