Україні потрібні літаки F-16 для ефективного захисту від російських фугасних авіабомб – Ігнат

Україні потрібні літаки F-16 для ефективного захисту від російських фугасних авіабомб – Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Для протидії російській авіації, яка скидає модернізовані фугасні авіабомби поза зоною ураження української ППО, потрібні літаки F-16, а також комплекси Patriot і SAMP/T.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Ігната, витративши стратегічний запас ракет, ворог модернізує фугасні бомби ФАБ-500, щоб їх можна було наводити на ціль по GPS-навігації.

«У нас... комплекси максимально б’ють на 75 км - це С-300, «Бук» - на 40 км. Таким чином, ворог, не залітаючи в зону ППО, на відстані 50 км від лінії бойового зіткнення або ж державного кордону запускає ці бомби, і вони по прифронтовій зоні б’ють щоразу більше. Це новий виклик, який потрібно або ж Patriot, SAMP/T дещо компенсувати в певних районах, якщо буде таке рішення туди їх надсилати, на ті напрями. Але найефективніше - це зрозуміло, F-16, який може застосовувати ракети на відстані до 180 км. І таким чином, якщо така авіація у нас з’являється, ми зможемо відганяти російські літаки», - сказав Ігнат.

Він також нагадав, що ворог використав стратегічний запас балістичних та крилатих ракет, обстрілюючи українську інфраструктуру. Загалом з вересня по Україні було випущено понад 800 ракет, з яких збито понад 700, а також дрони-камікадзе - «така сама кількість з вересня», сказав Ігнат.

Читайте також: Кількість ракет у росії знизилась до максимально критичного рівня – секретар РНБО

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава лобіюватиме надання Україні літаків натівських стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-