Ігнат пояснив, чому наразі важко боротися з керованими авіабомбами

Ігнат пояснив, чому наразі важко боротися з керованими авіабомбами

Укрінформ
російські загарбники застосовують керовані авіабомби по всій лінії фронту в Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

“Це не лише південь, а по всій лінії фронту: Сумщина, Чернігівщина, безумовно, східний напрямок. Вони атакують (керованими авіабомбами — ред.) всюди. Тобто, є ця нова загроза, на яку реагувати, м'яко кажучи, важко, бо противник застосовує ці керовані бомби дистанційно, і поки що безкарно”, - зазначив він.

За словами речника, російські літаки завдають ударів з дистанції від 50 кілометрів від лінії бойового зіткнення чи від держкордону, чи з моря. Ігнат зазначив, що саме літаки нічим поки що діставати.

Читайте також: Ігнат: На аеродромах рф - щонайменше 12 літаків, які можуть атакувати Україну

“Бомби можна пробувати збивати, але ви розумієте, скільки потрібно засобів, щоб їх знищувати. 10-12 цих бомб противник по всій лінії фронту застосовує щодня. Це (в основному — ред.) бомба ФАБ-500, оснащена крилами, GPS-навігацією, і вона летить до своєї цілі ще 10-20 км, а може, і більше – відповідно до того, звідки її кинуть, з якої висоти тощо”, - додав Ігнат.

Він підкреслив, що Україні потрібні засоби, які можуть протистояти цьому. Зокрема, із наземних засобів - це системи Patriot, SAMP-T. “А найкраще — це сучасні літаки, наприклад, F-16 або інші літаки покоління 4+, здатні протистояти російській авіації на великих відстанях, які мають і потужні радари, і ракети класу “повітря-повітря”. Тільки так можна протистояти цій загрозі. Тому ще раз і ще раз треба звертатися до наших партнерів, щоб дійсно процес надання Україні такої техніки пришвидшувався”, - заявив Ігнат.

Читайте також: Для початку контрнаступу Україні треба здобути перевагу у повітрі - Ігнат

Як повідомлялося, Сили оборони наполягають, що Україні для ефективного захисту від російських фугасних авіабомб потрібні літаки F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-