Ігнат: На аеродромах рф - щонайменше 12 літаків, які можуть атакувати Україну

Ігнат: На аеродромах рф - щонайменше 12 літаків, які можуть атакувати Україну

Єдині новини
Укрінформ
Стратегічна авіація росії розосереджена на різних аеродромах, літаки цієї групи можуть перебувати у готовності до застосування саме ракетного озброєння.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання щодо тактики росіян у повітрі, передає кореспондент Укрінформу.

“Нікуди не ділася стратегічна авіація, яка розосереджена на різних аеродромах. Маю на увазі літаки Ту-95, які можуть бути у готовності до застосування саме ракетного озброєння, бо 12 літаків щонайменше спостерігається на цих аеродромах, вони можуть атакувати Україну”, - зазначив він.

Ігнат додав, що на фронті працює і тактична авіація рф. “Нікуди не зникла загроза ракетних атак. Атакують вони постійно — йдеться і про гелікоптери, і про штурмову авіацію”, - сказав речник.

Читайте також: Кількість ракет у росії знизилась до максимально критичного рівня – секретар РНБО

Відповідаючи на запитання, з чим пов'язані маневри росії, як-то переведення кількох авіавинищувачів углиб рф із білорусі, він зазначив, що певні речі відбуваються не вперше.

Наприклад, коли спостерігаються 20-хвилинні повітряні тривоги при злеті МіГ, це може свідчити про тренувальні польоти.

“А коли з білорусі відлітають ці кілька МіГів, які там розташовані, - це може бути банальна ротація, якісь технічні моменти. Можливо, ці літаки відлітають і на свої стаціонарні аеродроми, де вони базуються”, - поінформував речник.

Читайте також: Ігнат розповів про нову загрозу: авіація рф щодня скидає десятки бомб у прифронтовій зоні

Як повідомлялося, для початку контрнаступу Україні необхідно здобути перевагу в повітрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-