Системи Patriot дозволять тримати російські літаки подалі від кордону України – Ігнат

Системи Patriot дозволять тримати російські літаки подалі від кордону України – Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Отримані від міжнародних партнерів зенітно-ракетні комплекси Patriot суттєво посилили протиповітряну оборону України і дозволять тримати російські літаки подалі від кордону.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Відтепер на певних напрямках, де противник застосує свої Су-35 для скидання авіабомб, ми стали сильнішими. Принаймні російські літаки триматимуться дещо далі від нашого кордону. Зауважу, що повністю питання можна розв’язати із прибуттям до нас літаків типу F-16. Останні зможуть оперативно реагувати на дії окупантів та бути там, де треба», - наголосив Ігнат.

Він додав, що за понад рік широкомасштабного вторгнення росії в Україну численні атаки російських дронів та ракет дещо виснажили українську ППО, тому треба її підсилювати.

Читайте також: Неможливе – можливо: Резніков каже, що просив про надання Patriot ще у 2021 році

Як повідомлялося, в Україну прибули системи протиповітряної оборони Patriot від Сполучених Штатів Америки, Нідерландів та Німеччини. Напередодні керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що ще 65 українців військових завершили навчання на зенітно-ракетних комплексах Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-