Неможливе – можливо: Резніков каже, що просив про надання Patriot ще у 2021 році

Неможливе – можливо: Резніков каже, що просив про надання Patriot ще у 2021 році

Укрінформ
Глава Міноборони Олексій Резніков вперше заявив західним партнерам про потребу України в системі ППО Patriot у серпні 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Patriot» для патріотів. Чи знаєте ви, як візуалізувати сон? Треба розповісти про це світові і дати йому життя! Саме так сталося з Patriot - ще до великомасштабної війни, ще до мого призначення на найважливішу посаду мого життя у найважливіший момент мого життя. Саме це сталося під час мого візиту до Сполучених Штатів у серпні 2021 року, коли я виконував обов’язки віцепрем'єр-міністра ‒ міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Тоді я вперше сказав нашим партнерам: «Нам потрібні Patriot». Свобода і незалежність нашої країни під загрозою. І що ми почули? Це неможливо! Але неможливе можливо», - написав Резніков.

Читайте також: Patriot в Україні: Ігнат каже, що ППО діставатиме літаки рф на відстані до 150 кілометрів

За його словами, сьогодні прекрасне українське небо стає більш безпечним, тому що в Україну прибули системи ППО Patriot.

«Наші військові максимально швидко освоїли ці ППО. І наші партнери дотримали слова. Це результат наполегливої праці під керівництвом нашого Президента Володимира Зеленського», - додав міністр.

Резніков також подякував своїм колегами зі США Ллойду Остіну, ФРН Борису Пісторіусу, Нідерландів Кайсі Оллонгрен та громадянам цих країн.

«Разом ми переможемо», - наголосив він.

Читайте також: Німеччина передала Україні систему ППО Patriot

Як повідомляв Укрінформ, на сайті німецького уряду, де оприлюднено оновлений список військової допомоги, міститься інформація про те, що Німеччина передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot. Слід зауважити, що німецька сторона повідомляє про передачу систем озброєнь тоді, коли вони вже перебувають на території Україні та доставлені до місця дислокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-