Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Міністр оборони Канади Аніта Ананд оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на 39 мільйонів канадських доларів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони Канади.

«Пожертвування та підтримка, про які сьогодні оголосила Канада, допоможуть гарантувати, що Україна матиме все необхідне для захисту свого суверенітету, незалежності та територіальної цілісності», – сказала Ананд.

Під час зустрічі міністрів у форматі «Рамштайн» Ананд повідомила, що Канада надає Україні новий пакет військової допомоги.

Читайте також: Учасники «Рамштайну» вже надали Україні $55 мільярдів безпекової допомоги – Остін

Він включає внесок у розмірі 34,6 млн доларів до Трастового фонду Комплексного пакету допомоги України (CAP), що забезпечить Україну 3,3 млн літрів палива, модульними мостами та медичними аптечками НАТО CAP.

Приблизно 2,5 млн доларів будуть спрямовані на 40 снайперських гвинтівок 50-го калібру та боєприпаси від Prairie Gun Works, що включає запасні частини та аксесуари.

Читайте також: Річниця «Рамштайну»: як Україну робили сильнішою

Ще близько 2 млн доларів призначені для 16 нових радіоприймачів для супроводу танка Leopard 2 від компанії L3Harris Technologies.

«Ця пожертва надходить із залишків коштів у різних пакетах фінансування уряду Канади для військової допомоги Україні», – зазначено у повідомленні.

Як повідомлялося, учасники Контактної групи з питань оборони України під час засідання у п’ятницю сфокусуються на підтримці України у сфері протиповітряної оборони та забезпечення боєприпасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-