Авіація ЗСУ завдала сім ударів по районах скупчення російських військ

Авіація ЗСУ завдала сім ударів по районах скупчення російських військ

Дані Генштабу
Укрінформ
За минулу добу підрозділи сил оборони України відбили понад 55 атак противника. Авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу ворога, а підрозділи ракетних військ і артилерії вразили два райони зосередження живої сили та військової техніки росіян.

Про це повідомляє у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Противник ціною великих втрат продовжує вести загарбницьку війну. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту підрозділи Сил оборони України відбили понад 55 атак противника. Найзапекліші бої точаться за Бахмут і Мар’їнку", - йдеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ і артилерії вразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів противника.

Читайте також: ЗСУ не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися - Маляр

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Шалигине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Білопілля, Волфине, Катеринівка та Кіндратівка Сумської області, а також Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки, Устинівка та Одрадне на Харківщині.

Читайте також: Україна почне контрнаступ, коли буде готова – Данілов

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також, протягом минулої доби українські захисники відбили атаки противника у районі населеного пункту Хромове. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

Читайте також: Пентагон оголосив новий пакет оборонної допомоги Україні

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби українські захисники відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Побєда.

Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Вугледара. Окрім останнього обстріляв Новоукраїнку, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

Читайте також: Прикордонники відбили атаку російських штурмовиків у Бахмуті

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. В той же час, протягом доби, обстріляв понад 35 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне і Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

У підрозділах російського “добровольчого” формування “Невський”, які беруть участь в бойових діях на Донеччині, російські військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану. Встановлено, що основними чинниками цього є великі втрати у живій силі під час ведення бойових дій, несвоєчасне забезпечення окупантів боєприпасами, невизначеність з термінами поповнення особового складу підрозділів, що зазнали бойових втрат. Збільшується кількість охочих залишити свої підрозділи та втекти з районів ведення бойових дій до російської федерації.

Читайте також: МВС запустило вебресурс з інформування про втрати російських загарбників

У населеному пункті Ізюмівка на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, близько 400 військовослужбовців строкової служби російських окупаційних військ, які розквартировані на базі відпочинку “Долина Скіфів”, плануються до переміщення на оборонні позиції в районі населеного пункту Володимирівка Автономної Республіки Крим.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України за час повномасштабної війни ліквідували близько 183 тисяч 750 російських загарбників, із них 620 осіб – за позаминулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-