МВС запустило вебресурс з інформування про втрати російських загарбників

МВС запустило вебресурс з інформування про втрати російських загарбників

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ запустило вебресурс «Потерь.НЕТ», який інформуватиме про втрати ворога.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Відтепер інформація щодо об’єктивної картини втрат армії рф, незаконних збройних формувань т.зв. «днр» і «лнр», приватних військових компаній, які брали участь у збройній агресії проти України, доступна на вебресурсі «Потерь.НЕТ»”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прикордонники відбили три атаки росіян у Бахмуті

Як зазначається, ідея проєкту виникла після того, як міністр оборони рф у вересні минулого року озвучив втрати росії у кількості 5 937 осіб, однак, за даними Генерального штабу ЗСУ, втрати окупантів на той час становили вже понад 50 тисяч осіб.

«Дані почали збирати з відкритих джерел. Цією діяльністю також активно займаються волонтерські організації, телеграм-канали, об’єктивна картина втрат висвітлюється у ЗМІ та соціальних мережах. Тому було прийнято рішення збирати цю інформацію в одному місці для того, щоб можна було пересвідчитися у реальних втратах ворога, які сьогодні є», - цитує пресслужба заступника міністра внутрішніх справ Леоніда Тимченка.

Читайте також: ЗСУ відбили понад 70 атак ворога на чотирьох напрямках

Станом на зараз вебресурс містить інформацію про 56 827 представників росії, які загинули на території України. На сайті містяться такі дані загиблих: прізвище, ім’я, по батькові, місце і дата загибелі, а також фотографія (за наявності).

Як повідомлялося, за даними Генштабу, Сили оборони України за час повномасштабної війни ліквідували близько 183 тисяч 130 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-