Зеленський відвідав кордон України з білоруссю та Польщею

Зеленський відвідав кордон України з білоруссю та Польщею

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відвідав кордон України з білоруссю і Польщею на Волині, подякував українським прикордонникам за їх захист держави.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Волинь. Кордон України з білоруссю та Польщею. Для мене честь сьогодні бути тут, подякувати нашим прикордонникам за захист державного кордону. За захист нашої держави у Бахмуті. Знаю, як міцно ви там стояли, тримали Бахмут", - наголосив Президент.

За його словами, вся Україна пишається тим, що у нас є такі міцні прикордонники. "Збережіть міць, справедливість та лють, яка є у нас при захисті нашої держави. Всім тільки Перемоги!", - зазначив Зеленський.

Відео: Офіс Президента
Читайте також: Бригада імені короля Данила тримає оборону Бахмута – Сирський

Як повідомляється на сайті Президента, Глава держави ознайомився з облаштуванням державного рубежу на цього напрямку.

Як доповіли Президентові, з метою забезпечення надійного захисту українського кордону та готовності до відбиття можливого вторгнення противника з території білорусі відбувається нарощування інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження.

Прикордонники продемонстрували обсяг робіт, які були виконані з початку 2022 року задля укріплення кордону з білоруссю в межах Волинської області.

Зеленський відвідав кордон України з білоруссю і Польщею / Фото: ОПУ

Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону. Главі держави показали системи виявлення безпілотних літальних апаратів.

Президент поспілкувався з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України та вручив їм нагороди, зокрема, ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, а також медалі «За військову службу Україні».

Читайте також: Зеленський на Донеччині відвідав госпіталь і вручив бійцям нагороди

Пам’ять загиблих прикордонників вшанували хвилиною мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Володимир Зеленський відвідав медичний заклад на Полтавщині, де лікуються поранені українські захисники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-