У Чорному морі росія тримає три носії «Калібрів» із загальним залпом до 16 ракет

У Чорному морі росія тримає три носії «Калібрів» із загальним залпом до 16 ракет

Єдині новини
Укрінформ
Кількість російських ракетоносіїв у Чорному морі відучора не змінилася – сумарний залп ракет «Калібр» становить 16 одиниць.

Про це повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини» керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Кількість ракетоносіїв не змінилась від того, як вчора ворог наростив присутність ракетоносіїв і довів їх до трьох. Це один надводний, два підводних. Сумарний залп «Калібрів» у таких випадках може сягати 16 одиниць. Але саме корабельне угруповання трошки зменшилось, наразі це 8 кораблів, і вони продовжують маневри в ракетобезпечному для себе районі. Ховаються за півостровом Крим», – повідомила Гуменюк.

За її словами, ворог розуміє, що наближення до контрольованого Україною берега для них може бути «несподівано сюрпризним». росіяни тримаються на відстані, щоб вони самі були здатні завдати уражень, але під українську далекобійну зброю не потрапити.

Відео: телемарафон Єдині новини

Ракетна небезпека залишається суттєвою при такій кількості «Калібрів» на бойовому чергуванні, сказала Гуменюк.

Читайте також: росія нарощує виробництво дронів типу «Ланцет» - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, раніше Гуменюк заявляла, що запас ракет у росії близький до критичного, але не виключені нові атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-