росія нарощує виробництво дронів типу «Ланцет» - Ігнат

росія нарощує виробництво дронів типу «Ланцет» - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
російська федерація нарощує виробництво безпілотних літальних апаратів (БПЛА). 

Про це речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат заявив у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Вони (росіяни – ред.) будуть використовувати все те, що буде під рукою, будуть піднімати старі проєкти, це очевидно. (Проєкт крилатих ракет – ред.) Х-50 був відкладений як недоцільний, тому що в них була ракета вже краще – Х-101. Вони поступово дістають не тільки танки Т-55, але і вже старе ракетне озброєння", – сказав Ігнат.

За його словами, такі дії росіян пояснюються тим, що їм потрібно відновлювати запас далекобійної високоточної зброї.

Відео: Телемарафон "Єдині новини"

"Х-50 – це фактично така ж ракета по тактико-технічних характеристиках, як Х-101, як "калібри", яка може летіти доволі далеко і сягати будь-якої точки України, тому ворог хоче їх відновити", – зауважив Ігнат.

Читайте також: Запас ракет у росії близький до критичного, але не виключені нові атаки – Гуменюк

При цьому речник Повітряних сил ЗСУ додав, що ще незрозуміло, чи зможе країна-агресор рф відновити Х-50 в умовах санкцій.

"Ми в свою чергу відстежуємо те, що ворог зараз активно обговорює в своїх пабліках, що вони хочуть мало не всі бомби робити крилатими. Наскільки це буде ефективно, це теж у стилі російської пропаганди, говорити і робити - це доволі різні речі", – підкреслив Ігнат.

Водночас він поінформував, що ворог нарощує виробництво БПЛА. "Крім "шахедів", знаємо, що противник використовує "ланцети". Є певна протидія цим "ланцетам", їх збивають і роблять пастки для цих БПЛА. Вони ними часто намагаються влучати по наших об'єктах протиповітряної оборони, маю на увазі по радіолокаційних станціях, пускових установках. Небезпека все ж є. Тому нам проти дронів теж потрібно нарощувати прикриття нашого ППО, нашої броньованої техніки", – наголосив Ігнат.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі три ракетоносії із 16 «Калібрами»

За його даними, впродовж останніх місяців "ланцетів" стало більше, що може свідчити про те, що рф відпрацювала виробництво.

Як повідомлялося, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов раніше заявив, що у червні цього року російська федерація планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни. Водночас з лютого 2022 року росія витратила щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіуса дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-