Запас ракет у росії близький до критичного, але не виключені нові атаки – Гуменюк

Запас ракет у росії близький до критичного, але не виключені нові атаки – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
росіяни будуть економити ракети, але українцям не варто розслаблятися, адже ворог залишає за собою ракетні обстріли як один з пріоритетних способів надавати собі штучну перевагу, коли немає успіхів на полі бою.

Таку думку висловила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

«Вони готові застосувати зброю. Інше питання в тому, що вони дійсно намагаються економити, і це все ж таки зброя високоточна, яку вони воліють застосувати по конкретних цілях, конкретних об'єктах, щоб мати відповідний результат. Хоча ми знаємо випадки, коли вони випускали абсолютно по мирному населеному пункту, по Одещині - сім "калібрів", які прилетіли у школу, зруйнували будинок культури й так далі. Але це тоді вони мали таку можливість "розкошувати", а зараз усе ж таки в них запас ракет близький до критичного, тому скоріше за все будуть економити, але не виключено, що будуть таки й застосовувати», - сказала Гуменюк.

Читайте також: росія з осені випустила по Україні 850 крилатих ракет різних типів – Повітряні сили

За її даними, нині у водах Чорного моря чергують російські ракетоносії, але, оскільки вирує шторм, ворог починає заводити корабельне угруповання в пункти базування. «4-5 балів для Чорного моря – це досить потужний шторм. Та розслаблятися не слід, пам'ятаємо, що підводні ракетоносії вони часто залишали навіть під час шторму на чергуванні», - підкреслила керівник ОК пресцентру Сил оборони Півдня.

Гуменюк, коментуючи наміри ворога запустити серійне виробництво ракет типу Х-50, зазначила, що Україні потрібні потужніші системи ППО, адже наявні мають певне зношення, бо працюють дуже активно.

«Захист нам буде потрібний ще протягом певного часу. Але висновок такий, що санкції працюють - якщо вони (росіяни - ред.) відроджують те виробництво, яке може обходитися без компонентів, що підпали під санкції. Але санкції треба посилювати, в тому числі й для того, щоб і це виробництво було зупинено», - упевнена Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк: Загарбники поступово усвідомлюють, що всюди, де Україна, їм не буде спокою

Як повідомлялося, Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов раніше заявив, що у червні цього року рф планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни. Водночас з лютого 2022 року росія витратила щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіуса дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-