росія з осені випустила по Україні 850 крилатих ракет різних типів – Повітряні сили

росія з осені випустила по Україні 850 крилатих ракет різних типів – Повітряні сили

Укрінформ
росія з осені випустила по Україні 850 крилатих ракет різних типів, серед яких були й високоточні та далекобійні "Калібри", Х-101, "Іскандери".

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Так, противник використав стратегічний запас ракет по нашій критичній інфраструктурі. Якщо брати з 11 вересня, коли почалися атаки по нашій критичній інфраструктурі, ворог використав вже понад 850 ракет крилатих ракет різних типів", - сказав Ігнат.

Читайте також: Ворог може обстріляти в будь-який день, а не лише у Великдень чи травневі свята – Ігнат

За даними Генштабу ЗСУ, росія планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, щоб знову активізувати удари по Україні восени.

"Противник чомусь вирішив саме її відновлювати. З чим це пов'язано? Можливо, є більше ресурсів для виготовлення цього типу боєприпасу. Можливо, цей процес дешевший. У принципі, ця ракета такого ж самого типу, з такими самими тактико-технічними характеристиками, як і ті, які росія застосовувала проти нашої критичної інфраструктури та інших об'єктів. Те, що вони оголосили, що намагаються створювати – це лише оголосили. Будемо сподіватися, що в умовах санкцій не так їм просто буде, та й взагалі крилату ракету виготовити не так вже й швидко", - додав він.

Читайте також: Ігнат пояснив, чому наразі важко боротися з керованими авіабомбами

Речник Повітряних сил зауважив, що ворог має ще невеликий запас таких ракет і намагатиметься накопичувати їх.

Як повідомлялося, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов заявив, що у червні цього року рф планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни. З лютого 2022 року росія витратила щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіуса дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-