Не лише захист лінії фронту: Ігнат пояснив, чому Україна потребує літаків F-16

Не лише захист лінії фронту: Ігнат пояснив, чому Україна потребує літаків F-16

Відео
Укрінформ
Україна потребує літаків F-16 для захисту від повітряного тероризму, що здійснюється російською федерацією. 

На цьому речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат наголосив в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Нам потрібно захищати країну від повітряного тероризму. Літаки F-16 нам потрібні не лише для прикриття лінії фронту та завоювання переваги в повітрі. Вони необхідні, у тому числі, й для захисту об’єктів критичної інфраструктури України, а серед них – і п’ять об’єктів атомної енергетики", – сказав Ігнат.

Відео: Телемарафон "Єдині новини"

Речник Повіряних сил ЗСУ зауважив, що Міг-29, які країни-партнери надають Україні, неспроможні ефективно збивати крилаті ракети і дрони. При цьому, за його словами, українські льотчики роблять неможливе, "витискаючи з МІГів усе, що можна".

Читайте також: Польща поступово передаватиме Україні МіГ-29, які ще має на озброєнні – Дуда

"Нам потрібні F-16, які можуть зробити це зі стовідсотковою ефективністю, збиваючи і "калібри", і Х-101, і "шахеди", – акцентував речник.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня під час слухань у комітеті з питань збройних сил Сенату Сполучених Штатів Америки очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що у майбутньому ЗСУ можуть отримати винищувачі F-16 IV покоління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-