Польща поступово передаватиме Україні МіГ-29, які ще має на озброєнні – Дуда

Польща поступово передаватиме Україні МіГ-29, які ще має на озброєнні – Дуда

Укрінформ
Польща передаватиме Україні літаки МіГ-29 поступово, у міру поповнення власного парку літаків винищувачами FA-50 та згодом F-35.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив у Відні, відповідаючи на запитання журналістів під час пресконференції з австрійським лідером Александером ван дер Белленом, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Зараз ми висилаємо Україні літаки МіГ-29. Ймовірно, ми ці літаки, те що у нас ще залишилося, поступово передаватимемо (Україні – ред.) з наших ресурсів. Однак ми це робитимемо в міру того, як ці ресурси поповнюватимуться новими літаками стандартів НАТО, які ми купуємо для польської армії”,- зазначив Дуда.

Він зазначив, що йдеться про літаки FA-50, які Польща закупила у Південної Кореї, і перші одиниці яких потраплять до Польщі вже влітку цього року, а також про літаки F-35 із США.

Дуда повідомив, що виробництво F-35 для ЗС Польщі вже розпочалася, а глава польського уряду Матеуш Моравeцький, який днями був з візитом у США, вів переговори на цю тему з американським виробником - компанією Lokheed Martin.

Читайте також: Німеччина дозволила Польщі передати Україні п’ять винищувачів МіГ-29

Польський лідер також зазначив, що Польща займає третє місце, після США і Великої Британії, за рівнем військової допомоги Україні. Він нагадав, що Варшава передала Києву понад 300 танків PT-91 і Т-72, а також Leopard 2, САУ Krab, ПЗРК Piorun тощо. Він зауважив, що саме Польща, на заклик української сторони, була ініціатором створення так званої танкової коаліції щодо надання Україні сучасніших танків для покращення можливостей оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Польща вже передала Україні загалом вісім літаків МіГ-29 та готує до передачі ще шість винищувачів.

Фото: wartime.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-