Німеччина дозволила Польщі передати Україні п’ять винищувачів МіГ-29

Німеччина дозволила Польщі передати Україні п’ять винищувачів МіГ-29

Укрінформ
Німеччина погодила передачу Польщею Україні п’яти винищувачів радянського зразку МіГ-29.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у коментарі журналістам під час перебування в Малі, передає кореспондент Укрінформу.

«Із задоволенням можу повідомити, що ми можемо дозволити нашим польським партнерам передачу п’яти винищувачів МіГ-29 з колишніх запасів армії НДР», - сказав Пісторіус.

Він підкреслив, що уряд ФРН розглянув заявку Варшави про дозвіл на передачу МіГ-29 того ж дня, що вона надійшла, – у четвер, 13 квітня.

Те, що все сталося так швидко, «показує, що на Німеччину можна покладатися», зауважив міністр.

Читайте також: Польща передає Україні чергову партію МіГ-29 - Моравецький

Як повідомлялося, загалом Німеччина передала Польщі 20 років тому 22 винищувачі цього типу, які їй залишилися із запасів армії колишньої НДР.

Польща ще в березні передала Україні кілька МіГ-29, але це не були винищувачі з числа тих, які вона отримала від ФРН за 1 євро. Попри насправді символічну ціну, тоді було укладено угоду про передачу, яка містила положення про кінцевого користувача, тому Німеччина мала дати дозвіл на реекспорт.

У 1990 році Бундесвер отримав від Національної народної армії колишньої НДР загалом 24 МіГ-29.

Президент Польщі Анджей Дуда 5 квітня заявляв, що Польща вже передала Україні вісім літаків МіГ-29 та готує до передачі шість винищувачів цього типу.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-