З російського полону визволили ще 130 українських військових

З російського полону визволили ще 130 українських військових

Фото, відео
Укрінформ
Україна та росія провели Великодній обмін полоненими - додому повернулися 130 українських захисників.

Про це повідомив глава Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів. Військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ…", - зазначив Єрмак.

За його словами, це рядові і сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках.

"Наші люди повертаються додому. Великдень. Квінтесенцією цього свята є надія. Це саме те, що відчували рідні полонених, які так довго чекали на них", - підкреслив керівник ОП.

За його словами, "життя наших - найвища цінність для нас. "Герої мають бути живими", так завжди говорить Президент Володимир Зеленський, чиє завдання виконує наша команда, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Це завдання звучить коротко: повернути всіх", - наголосив Єрмак.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, додому повертаються 92 військовослужбовця Збройних сил України, 20 бійців тероборони, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил і Державної спеціальної служби транспорту.

48 зі 130 звільнених сьогодні оборонців вважались зниклими безвісти. Частина з врятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки.

Звільнені з полону двоє рідних братів, які воювали в районі Бахмута.

Найстаршому зі звільнених захисників виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік.

“Разом з усією країною ми вітаємо врятованих захисників на рідній землі та не припиняємо зусиль для звільнення всіх полонених українців”, - заявили у Коордштабі і також опублікували світлини визволених захисників.

Читайте також: Для обміну не є обов'язковим підтвердження полону від російської сторони – Коордштаб

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня, Україна провела черговий великий обмін полоненими з рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-