Великий обмін: Україна повернула додому ще 100 полонених

Великий обмін: Україна повернула додому ще 100 полонених

Фото, відео
Укрінформ
Україна провела черговий великий обмін полоненими.

Про це повідомив у Телеграмі керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

«Повертаємо додому 100 наших людей - це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, «Азовсталі», Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу», - зазначив він.

Єрмак заявив, що це був непростий обмін та висловив подяку всій команді. “Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за те, що кожен робить те, що часто багатьом може здаватися неможливим. Робить свою роботу, дуже важливу сьогодні”.

Читайте також: Робота над пошуком механізмів повернення з полону цивільних триває - Лубінець

“Особливо радий повідомити чудову новину про обмін родичам звільнених з полону людей. Вони довго чекали своїх чоловіків, жінок, батьків вдома. Очікування - це завжди дуже складний та нервовий процес. Наші - вдома. І ми повернемо всіх. Бо люди - головна цінність України”, - підкреслив він.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ поінформувала у Твіттері, що серед військових, яких повернули з полону, є 24 нацгвардійці та 22 прикордонників — службовців системи МВС. "Це оборонці Маріуполя, Азовсталі, Гостомеля, Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС", - зазначили в МВС України.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій також розповіли, що в процесі зустрічі звільнених воїнів брали участь представники Національного інформаційного бюро, які передали прапори, мобільні телефони та інші речі першої необхідності.

"З досвіду минулих обмінів відомо: перше, про що мріють звільнені оборонці, – взяти до рук прапор України. Тому сьогодні наші звільнені захисники отримали такі прапори, підготовлені для них НІБ разом з Мінреінтеграції. А також пакунки з речами першої необхідності: мобільним телефоном, одягом і взуттям, засобами гігієни та гарячим чаєм у термосах", - зауважили в міністерстві.

Крім того, НІБ надає визволеним з російського полону особам первинну допомогу, зокрема у відновленні документів, банківських рахунків і сім-карт, також забезпечує супровід для отримання ними одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тис. грн від держави.

Як повідомляв Укрінформ, станом на квітень від початку повномасштабного вторгнення рф Україна повернула з російського полону 2005 осіб.

Фото: Андрій Єрмак/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-