Президент: Санкційний тиск на винних у російській агресії проти України - це самозахист світу

Президент: Санкційний тиск на винних у російській агресії проти України - це самозахист світу

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що санкційний тиск на всіх, хто винен у російській агресії проти України, блокування їхніх активів та можливостей на рівні всього світу – це самозахист світу.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Зеленський повідомив, що сьогодні оприлюднені ще два санкційні укази проти осіб та компаній, які розділяють провину за російський терор або допомагають йому. 

Зокрема, зауважив він, це санкції проти осіб, які пропагують державу-терориста, прикриваються спортом. А також - проти тих, хто повʼязаний із її посадовцями. Президент відзначив, що окремий перелік в указі складають ІТ-компанії, які спонсорують терор чи дають цифрові можливості для продовження агресії.

Читайте також: Україна внесла компанію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни

“Усі українські санкції синхронізуємо із санкціями глобальними – це неминучий процес. Дякую всім у міжнародних інституціях та у державах-партнерах, хто працює разом із нами, з урядовцями, з РНБО, спецслужбовцями, з нашим Офісом. Санкційний тиск на всіх, хто винен у цій агресії, блокування їхніх активів та можливостей на рівні всього світу – це самозахист світу і вже зараз від будь-яких інших можливостей агресій. Повернення миру та його стабільність не мають альтернатив”, - підкреслив Зеленський.

Відео: ОПУ

Він подякував усім, хто допомагає Україні. 

“Слава всім нашим солдатам, хто в бою проти терористів! Повернемо справедливість як гідну памʼять про всіх, чиє життя забрала росія і її терор…”, - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський своїми указами увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів до 438 фізичних осіб та 254 юридичних.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-