Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Аналіз знищеної техніки рф свідчить: тепер вона нафарширована китайською електронікою

Аналіз знищеної техніки рф свідчить: тепер вона нафарширована китайською електронікою

Блоги
Укрінформ
У безпілотниках рф раніше була швейцарська електроніка, у танках – французька. Тепер ця зброя оснащується китайською електронікою

На фоні заяви МЗС Китаю, що КНР не передає та не передаватиме озброєння росії, в знищеній російській техніці частка китайських компонентів значно збільшується – навігаційне обладнання в розвідувальних безпілотниках, системи прицілювання танків. В тому числі виробництва китайських оборонних компаній.

...Компоненти китайського виробництва було виявлено, наприклад, у навігаційній системі безпілотників “Орлан”, які раніше використовували електроніку виробництва Швейцарії. Також китайські деталі були знайдені в системі управління вогнем російських танків, у яких раніше використовувалася французька електроніка.

...Україні вдалося встановити деяких виробників чи постачальників знайденої електроніки, і цю інформацію вже передано західним союзникам.

Серед компаній були згадані виробник зброї China North Industries Group (Norinco) та компанія-постачальник військової техніки Xinxing Guangzhou Import & Export Co.

Власюк (радник глави Офісу президента Владислав Власюк - ред.) не уточнив, про постачання яких саме компонентів ідеться.

Агентство Reuters звернулося до МЗС Китаю із запитом, чи постачали китайські компанії компоненти для військової техніки рф, і отримало відповідь, що "протягом усієї історії Китай налагоджував нормальну торговельну співпрацю з усіма країнами, зокрема й з росією, на основі рівності та взаємної вигоди" і що "відносно експорту товарів військового призначення Китай завжди займав розумну та відповідальну позицію, якої дотримується і зараз".

Юрій Пойта
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-