Причиною появи відео зі стратою військового може бути внутрішня боротьба в рф - Маляр

Причиною появи відео зі стратою військового може бути внутрішня боротьба в рф - Маляр

Єдині новини
Укрінформ
У Міноборони припускають, що оприлюднення відео зі стратою українського військового - це частина внутрішньої боротьби рф.

Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Варіанти, чому це відео з'явилось зараз, можуть бути різні. Перший - це те, що можливо вони хочуть нас залякати, хоча дуже складно уявити, чим нас можна залякати після того, що ми вже за цей рік пройшли. Друге - це, можливо, боротьба всередині російських силових еліт. Зараз є припущення, представники якого підрозділу це могли зробити. Можливо, це саме і є внутрішньовидова боротьба в самій рф. Вони один одного топчуть таким чином, видаючи на публіку такі відео", - зазначила Маляр.

Читайте також: путін несе відповідальність за жорстоку страту українського військового — Шмигаль

Відповідаючи на питання, чому загалом росіяни знімають подібні садистські відео, заступниця міністра сказала, що тут також може бути кілька варіантів пояснень. Одним з них, за її словами, є звіт підрозділу, що завдання виконано, а другий варіант - люди, які це реалізовували, вочевидь, робили це не вперше і отримують від цього певне задоволення та самоствердження.

Водночас Маляр відзначила, що дуже добре, що ці злочини не залишаються геть прихованими, бо якби не було цього відео, то з великою ймовірністю ми б уже про це не дізналися, і винні не змогли б бути покарані.

"Завдяки цьому відео є шанс на міжнародному рівні засудити людей, які цей злочин вчиняли. Тут дуже важливо, як світ це оцінює. Адже йдеться про агресію, злочини проти людяності і геноцид українського народу. І тут вкрай важлива міжнародна правова оцінка", - наголосила заступниця міністра.

Читайте також: Генсек ООН «у жаху» від відео зі стратою українського полоненого

Як повідомлялося, напередодні в інтернеті з’явилися відео, як росіяни відрізають голову українському військовополоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-